Orgelmakerij Reil

Wij laten onze orgels spreken

Welkom

Orgelmakerij Reil uit Heerde is een familiebedrijf met 28 medewerkers. Wij houden ons bezig met nieuwbouw, restauratie en onderhoud van pijporgels, zowel in Nederland als in het buitenland.

Ons uitgangspunt is altijd geweest om instrumenten te maken waarop organisten hun muzikale bedoelingen optimaal kunnen realiseren. Vanuit die gedachte worden nieuwe orgels verder ontwikkeld en verfijnd, terwijl bij restauraties voortdurend wordt gezocht naar een goede balans tussen moderne praktijk en historische context.

Groeiend inzicht wordt steeds weer vertaald in nieuwe vaardigheden en technieken. Hierdoor is ook internationale belangstelling gewekt, zelfs ver buiten Europa: er staan Reil-orgels tot in Canada, Nieuw Zeeland en Japan.

Daarnaast hebben wij een grote naam in de bouw van huisorgels en positieven. Twee kleinere collega-bedrijven, de firma’s Kramer in Boskoop en Leeflang in Apeldoorn, zijn in resp. 1992 en 1994 door onze orgelmakerij overgenomen.

Alleen al in Nederland hebben wij meer dan 500 orgels in onderhoud, maar ook in Duitsland, Oostenrijk, Noorwegen en Japan worden vele door ons nieuw gebouwde of gerestaureerde orgels door ons team van vakmensen onderhouden.

In het ‘Orgeloverzicht’ vertellen wij over de orgels die wij in de afgelopen jaren hebben gebouwd en/of in onderhoud hebben. Onze huidige projecten kunt u vinden onder ‘Onderhanden werk’.

Op onze Facebook-pagina kunt u regelmatig nieuwsberichten van ons verwachten.   

In het kader van ons 85-jarig jubileum in 2020 is het boekje ’85 jaar Orgelmakerij Reil’ uitgegeven. Dit boekje is een op zichzelf staande aanvulling bij de eerdere uitgave ‘Harmonie in uitvoering’ rond ons 75-jarig jubileum. Beide boekjes zijn los of gezamenlijk te bestellen via ons contactformulier.

Ons motto blijft ‘Wij laten onze orgels spreken…’

Met vriendelijke groet, Hans Reil

Orgelmakerij Reil b.v.
Postweg 50b
8181 VJ Heerde

+31 (0)578 691676
info@reil.nl